divendres, 27 de gener del 2012

La maleta de jocs tradicionals


      Tots sabem que no hi ha res millor que fer allò que a un li agrade fer, treballant molt i dur, però jugant com si fóssim xiquets, perquè “aprendre és jugar i jugar és divertit”
.

   I jo em pregunte: per què no apliquem aquesta intel·ligent afirmació a l´ensenyança?, i més en concret al foment de l´expressió oral? Ja que com tots sabem, si un aprenentatge es plantetja en forma de joc, la predisposició és més gran i en conseqüència els resultats solen ser immillorables.

    Però a banda de divertir i motivar als xiquets o de millorar els resultats del seu aprenentatge, els jocs van molt més enllà. Especialment quan es fan sevir com una estratègia per a: desenvolupar la imaginació, la creativitat o per oferir l´oportunitat de practicar destreses socials i emocionals (com la negociació, la col·laboració o l´expressió d´emocions).

    A més, pel que fa a l´àmbit lingüístic els jocs també suposen un important paper perquè l´alumne millore l´expressió oral, aumente el vocabulari en valencià o s´enriquisca dels costums i tradicions pròpies de la seua terra.

    Per tots aquests motius, que no en són pocs, a continuació et proposem una maleta viatgera plena de jocs lingüístics tradicionals de la nostra terra d´allò més divertits. Esperem que gaudisques jugant!
















  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada