divendres, 27 de gener del 2012

Vols iniciar-te en la lectura i en la creació de còmics


Si vols iniciar-te en la lectura de còmics vos recomanem el fantàstic còmic anomenat 'Arrugas'. És tan extraordinari que el seu autor, Paco Roca, ha guanyat tots els premis a què un còmic pot aspirar, entre els que destaquen el Premi Nacional del Còmic 2008 i el de millor guió en el Saló Internacional del Còmic de Barcelona. A més, la història ha aconseguit el favor del públic amb més de 30.000 exemplars venuts al llarg de tot el món. Açò es deu al fet que aquesta entranyable historieta tracta un tema tan delicat com és l'Alzehimer o la demència senil d'una manera sensible, intimista i inclús amb alguns respectuosos tocs d'humor.

Una altra gran obra del mateix autor valencià, Paco Rocas, és el seu últim treball publicat en 2010 anomenat 'El invierno del dibujante' amb el qual ja ha aconseguit el premi a la Millor Obra d'Autor Espanyol de 2011 pel Saló del Còmic de Barcelona. En esta obra l'artista investiga l'eixida dels autors estrella de l'editorial Bruguera per fundar, en temps foscos, una revista que els fes més lliures. 
¡T'advertim que si lliges aquests còmics tan màgics i suggeridors de l'autor Paco Rocas estàs en perill de convertir-te en un addicte als còmics!

    A més d'aquestes obres mestres, si t'interessa el món del còmic en el següent enllaç tens una recopilació dels còmics que s'han publicat en llengua catalana des de l'any 2006 fins al 2011, amb una breu sinopsi sobre cadascun d'ells i l'editorial a la qual has d´adreçar-te per poder obtindre´ls i començar a gaudir-ne. http://comic.cat/2011.html   


    Però si el que realment vols conéixer és la història completa del món del còmic en català no et pots pedre el llibre “El còmic en català“ de Jordi Riera. Ja que aquest és un completíssim catàleg del període, fins ara, menys documentat de l’edició de còmics en català, és a dir, el que va des del final de la Guerra Civil (1939) fins a l’actualitat (2011). A més aquest llibre és, sens dubte, un salt qualitatiu en l’estudi de la cultura popular catalana.


   Y per a aquells que ja han sucumbit als encants del meravellós món del còmic, a l´enllaç que apareix a continuació hi podeu gaudir de tots els esdeveniments que tingueren lloc en l´última edició de “Mostra còmic”, que es celebrà el passat mes d´abril i comptà amb l´assistència dels millors dibuixants valencians del moment.  



     Aprofitarem l´acomiadament per a informar-vos que el proper dissabte 18 de febrero el dibuixant Sergio Bleda, impartirà un “Taller intensiu de creació de còmics” en l´acadèmia d´art ADAC, al carrer C/ Vicente Brull 38, a València. Tots aquells que vullgueu inscriure-vos en el curs, podeu trobar més informació posant-vos en contacte amb l´acadèmia ADAC per e-mail “informacion@academiaadac” o cridant al telèfon 963447343.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada