divendres, 27 de gener del 2012

Desenvolupa l´expressió oral al voltant d´una teràpia de rialladaes?

    
    El poeta Marc Aureli ja al segle I afirmava que “riure és de savis”, els taoistes incidien que “riure´s amb un mateix és de savis i perllonga la vida”. Avui ho diem amb altres termes: intel·ligència emocinal, capacitat d´adaptació al canvi o ser optimista. En tot cas, independentment del seu nom el que està clar és que fer-li front a la vida amb  bon humor veient oportunitats on altres només veuen problemes, sent capç de riure en compte de plorar envers les proves que se´ns presenten és un do molt preat que molts volen desarrotllar però que tan sols uns pocs aconeguixen.

   I jo em pregunte, hi ha una millor moment per aprendre a expressar-se oralment que després d´una bona riallada quan el nostre cos ha alliberat l´adrenalina que ens fa augmentar la creativitat, la serotinina que elimina l´insomni o les famoses endorfines que tenen un paper vital per a mantindre un bon estat d´ànim?

    La resposta està clara, la manera més productiva de millorar l´expressió oral a l´aula és després d´un teràpia de rialles, ja que llavors ens trobem relaxats, més motivats i amb un fum d´emocions positives que reforcen la compenetració entre els alumnes.

   Molts estudis pedagògics ens mostren com aquesta divertida teràpia s´ha dut a terme a les aules amb resultats molt satisfactoris.  Un dels pioners que destaca per la introducció de l´humor com a oportunitat educativa innovadora és Germán Payo, un mestre entranyable que fa més de 23 anys que està aprofitant els avantatges de les activitats lúdiques i del desenvolupament del pensament creatiu com a ferramenta educativa. De fet, gràcies a la seua originalitat aquest geni ha rebut dos premis estatals per les seues experiències educatives innovadores.

   Perquè proveu els benefisis de la riallateràpia en carn pròpia a continuació vos adjuntem un monòleg emés a tv3, del gran mestre de l ´humor Andreu Buenafuente anomenat: Com va la vida? De segur que no podràs parar de riure-te´n.


   I si el que vols és participar en una teràpia de rialles i aprende valencià tot d´una, matant dos pardals d´un mateix tir, no hi ha res millor que fer-ho de la mà d´una professional tan gran com és Eulàlia Ferrandis Civil,la professora de català membre del Consorci per a la Normalització Lingüística de Catalunya que fa quatre anys va donar un gir a la seua vida i es va convertir en coach de la rialla, va crear l´empresa, Riure, Salut i Viure (RISAVI) i de llavors ençà dóna cursos de rialla tant al món empresarial com al de l´ensenyança. Ha arribat fins i tot a fer tallers de riallateràpia als túnels del metre de València.

    I el més important, la pregunta que tots enstem pensant: Com fa riure a la gent? Doncs ella mateixa en una entrevista de premsa ens ha confessat que el seu secret consistix en utilizar les eines més efectives que hi ha, que no són ni més ni meny que els jocs. Concretament té més de 200, que va traient estratègicament, cada un en el moment adequat.

   El primer pensament que em va vindre al cap quan em vaig assabentar de l´existència d´aquesta meravellosa dona va ser: “Que creativa i original deu ser la Eulàlia per tal de fer més feliç la vida de tot aquell amb qui hi entra en contacte”. Però el que  realmente hem va deixar bocabadada  va ser adonar-me´n que per a transformar-se en la gran professional que és, va assistir a un curs de més de 200 hores a l’Escola de Salut Intel·ligent de Barcelona, on va haver d´ensenyar-se psicologia, dinàmica de grup, clown, treball sensorial i jocs divertits, entre moltes altres pràctiques. Mai en ma vida m´havia imaginat que es podía aprendre a fer riure!!! Així que si vols passar una bona estona o et vols convertir en un mestre de la rialla ja saps on t´has d´adreçar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada